Muutoksen mahdollisuus

12.01.2016 10:42

Miten Sinä näet muutoksen? Miten koet sen tuoman pyörteen, hämmingin ja epävarmuuden? Menetkö puihin vai tuntuuko, että VIHDOIN - vihdoin on mahdollisuus todelliseen muutokseen!

Uuden tilanteen, uuden ihmisen, uuden asian tai uudenlaisten tunteiden saapuminen elämään on usein pysäyttävä hetki. Joillain hetki kestää sekunnin, toisilla pidempään. Me kaikki kuitenkin prosessoimme omalla tavallamme uutta ja ihmeellistä. Se, miten koemme muutoksen ja miten sitä syleilemme, on yksilöllinen taito. 
 
Aiemmat kokemuksemme vaikuttavat meihin paljon syvemmin kuin uskoisimmekaan. Meissä kaikissa asuu muistoja, tunteita, tukahdutettuja huutoja ja toisaalta suurenmoisia ilonpyrskähdyksiä. Uutuuden kokeminen, yllättäminen ja muutoksen sietokyky on yleensä sitä voimakkaampaa, miten paljon olet sullonut sielusi syövereihin. Myös henkilökohtaiset ominaisuudet kuten ujous, vaikuttaa siihen, miten muutosta ja siihen liittyviä tunteita ja asioita käsittelemme. 
 
On tärkeää, että edes joskus pohtii omaa itseä ja omia tapoja hallita muutosta - sillä sehän on oikeastaan ainoa, mikä tulevaisuudesta on varmaa! Muutos on ja pysyy. Onkin hyvä edes joskus pohtia sitä, miten muutokseen suhtautuu ja mitkä asiat omaan suhtautumiseen vaikuttavat. Jännää on se, miten yleensä kadehditaan juuri toisen ominaisuuksia! Miten ujot haluaisivat olla rohkeampia ja toisaalta rohkeat heittäytyjät kadehtivat ujojen kykyä harkita ennen tekoja. Nämä tunteet ovat luonnollisia ja hyviä ilmaantuessaan. Ne kertovat sinulle, että pohdit tärkeää kysymystä itseäsi ja elämääsi ajatellen. 
 
Muutoksessa vaikuttaa tietysti myös monta muuta tekijää kuten asenne, motivaatiot ja kyky ottaa vastaan - mutta näistä lisää bloggailua myöhemmin!
 
 
 
 
 

PALAUTETTA

Heräsikö jotain omia fiiliksiä? Haluatko antaa palautetta tai varata aikaa tapaamiseen?