Innostava muutosvalmennus

24.11.2016 10:35

Innostava muutosvalmennus vastaa sosiaali- ja terveysalan tarpeeseen luoda malleja ennaltaehkäisevään ja asiakasta aidosti voimauttavaan työhön. 

Ihmislähtöisen työn parasta antia on se hetki, kun huomaa tavoittaneensa ihmisen ja tämä oivaltaa jotain omalle elämälleen tärkeitä asioita. Palaset loksahtavat paikoilleen ja valtavan taakan harteilta tippuminen nostaa kumaraa ryhtiä ja saa hymyn huulille. 

Toivo. Se on se, mitä ihmiset näkevät, kun oivaltavat jotain. He huomaavat, että Hei, tämä oikeasti voi onnistua - minä oikeasti pystyn tähän! Innostava muutosvalmennus on voimauttavaa työtä. Se on ihmisten auttamista auttamaan itseään :) Muutos tavallisesta ohjauksesta innostaminen on kuin hyppy avaruuteen: se on Se juttu. Innostaminen on ihmisen sielun, tahdon, voiman ja energian kohottamista. 

Innostavan muutosvalmennuksen tavoite on luoda asiakkaalle olotila, jossa hän kokee kaiken mahdolliseksi. Tarkoitus on saada asiakas innostumaan asiasta, näkemään tilanteen hyvät puolet ja kohottaa omaa uskoaan itsestään. Saada rohkeus uskaltaa, innostua yrittämään, kokeilla vaikkei tietäisikään lopputulosta. Innostavalla muutosvalmennuksella olisikin osansa annettavanaan niin sosiaali- ja terveyspalveluissa kuin te-palveluissakin, jossa varsinkin kaivataan ihmisen rohkaistumista ja itsetunnon kasvattamista. 

Parasta Innostavassa muutosvalmennuksessa on se, että se yhdistää tämän loistavan ajatuksen innostamisesta käytännönläheisiin menetelmiin kuten palvelumuotoilu ja ketterä kehittäminen. Näitä möröiltä kuulostavia menetelmiä on käytetty muotoilussa ja liiketaloudessa, mutta niitä ei olla osattu laajalti hyödyntää ihmisläheisissä palveluissa. Innostava muutosvalmennus ottaa käyttöönsä nämä loistavat metodit toiminnan kehittämisestä ja yhdistää ne ihmisläheisen palvelun kenttään. Tuloksena on sopiva soppa toisiaan täydellisesti tukevia, käytännönläheisiä menetelmiä, joita on tutkittu ja käytetty ympäri maailmaa ja Suomessakin jo vuosien ajan. 

 

Kirjoittaja Tarja Ahonen on luova palvelukehittäjä, sosionomi ja muutosmuotoilija. Ota yhteyttä, jos kaipaat luovia ideoita ja käytännönläheisiä ratkaisuja: 0405940114, muutoksenvoima@gmail.com